ВАКС продовжив запобіжний захід щодо колишнього Голови Верховного Суду Князєва, – САП

Олег Федоров, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження тримання під вартою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва.

Князєв залишатиметься у СІЗО до 8 вересня 2023 року, якщо він або інша особа не внесуть заставу у розмірі 75 млн грн.

У разі внесення застави Князєв буде зобов’язаний виконувати певні умови, включаючи здачу закордонних паспортів, носіння електронного браслета та заборону спілкування зі свідками та іншими підозрюваними.

НАБУ здійснило обшуки у трьох суддів Верховного суду у справі Князєва

Під час розгляду справи стало відомо, що САП звернулося до Польщі та Франції з запитами в рамках міжнародно-правової допомоги.

Варто відзначити, що журналіст УП Михайло Ткач повідомив з посиланням на свої джерела з оточення олігарха Костянтина Жеваго, що бізнесмен вважає можливість внесення застави за підозрюваних Князєва та Горецького через ультиматум останнього передати органам правопорядку докази протиправних дій керівництва групи компаній Ferrexpo.

Горецькому також продовжили термін перебування у СІЗО з заставою у 80 млн грн.

Нагадаємо, що 15 травня стало відомо, що Князєва спіймали при отриманні хабаря практично на 3 мільйони доларів. Цей хабар пов’язаний з рішеннями на користь бізнесмена Костянтина Жеваго у справі Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

16 травня Верховний суд висловив недовіру Князєву та звільнив його з посади. Пізніше Князєв отримав підозру, а потім суд встановив йому арешт з можливістю внесення застави у розмірі 107 мільйонів гривень. Згодом розмір застави було зменшено.

Комментарии