Вдавала з себе переселенку: СБУ затримала доньку колишнього гауляйтера Чорнобаївки

30-літня донька колишнього гауляйтера Чорнобаївки Юрія Турульова після захоплення селища однією з перших підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав місцевої окупаційної адміністрації. Про це повідосмили у пресслужбі СБУ.

За протекції батька-колаборанта жінку призначили очільницею «відділу», де вона займалася запровадженням освітніх «стандартів» рф на території захопленої громади. Для цього вона змушувала місцевих педагогів долучатися до процесу русифікації місцевих навчальних закладів та їх переведення на розрахунки в російських рублях.

Двоє колаборантів з Луганської області отримали статус переселенців і намагалися влаштуватися до українських держустанов

Крім того, вона організовувала і особисто брала участь у численних пропагандистських акціях РФ в окупованій частині Херсонщини. Задокументовано, що наприкінці липня минулого року колаборантка була делегатом на прокремлівському форумі під назвою «Ми разом з росією». На ньому учасники схвалили так звану «декларацію розвитку регіону», яка фактично була планом інтегрування півдня України в економіку РФ.

Після визволення правобережної частини Херсонської області ворожа поплічниця переїхала до Вінниччини, де переховувалася під виглядом переселенки. Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво окупаційній адміністрації держави-агресора). Зловмисниці обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину. Фігурантці загрожує до 12 років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии