Від удару російською авіабомбою загинула студентка-першокурсниця харківського вишу

Учора, 15 лютого, внаслідок обстрілу керованими авіабомбами села Чорне Куп’янського району загинула студентка 1 року навчання факультету історії і права Софія Заєць. Про це повідомили в Харківському національному педлагогічному університеті ім. Сковороди. Ракета поцілила в автомобіль, де знаходилися рідні Софії, маючи намір виїхати з села.

Софія народилася 24 березня 2006 року у селі Довжанка Великобурлуцького району Харківської області. Здобула повну загальну середню освіту у КЗ «Приколотнянський ліцей Вільхуватської сільської ради». У вересні 2023 року вступила на факультет історії і права ХНПУ імені Г.С. Сковороди за спеціальністю «Історія». Навчалась у 12 групі.

Дівчині було всього 17 років.

“Сумна звістка сколихнула академічну спільноту університету. Викладачі та студенти згадують Софію сумлінною, відповідальною у навчанні студенткою, яка була готова допомогти іншим, підтримати. Вона завжди знаходила спільну мову з будь-якою людиною та з радістю ділилася своїми знаннями й досвідом. Це болюча і глибока рана для факультету і всієї Сковородинівської родини. У цей важкий, сповнений тугою та жалем час, розділяємо біль утрати, сумуємо разом з родиною, підтримуємо в дні скорботи. Діти не вмирають – вони стають янголами та дивляться на нас з небес. Світла пам’ять Софії… Спочивай з миром…”, – поділилися у виші.

Жертвами обстрілу в селі Чорне також стали рідні тітка та дядько дівчини.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии