Відомого волонтера з Японії хотіли прогнати з переходу біля ТРЦ “Nikolsky”: конфлікт прокоментував мер, торговий центр відмовчується

Учора, 26 грудня, до відомого у Харкові волонтера Фумінорі Цучіко, підійшов представник ТРЦ “Nikolsky” з вимогою припинити збирати кошти у підземному переході біля цього торгового центру. Також працівник ТРЦ викликав поліцію. Про це розповів Фумінорі Цучіко на своїй сторінці у Facebook.

“Ми займаємося збором коштів тут вже більше місяця, тому раптом чути щось подібне не має сенсу. Завтра я знову буду тут для збору коштів. Я роблю це щодня, якщо мене не заарештують або не затримали”, – написав волонтер (Фумінорі використовує перкладач – Авт.).

За словами Фумінорі Цучіко, він попросив поговорити з генеральним менеджером, але йому відмовили.

Newsroom з ранку намагається отримати коментар від ТРЦ “Nikolsky”, однак у торговому центрі поки відмовчуються. Не відповідає ТРЦ і на десятки невдоволених коментарів харків’ян на своїх сторінках у соцмережах.

На інцидент відреагував міський голова Харкова Ігор Терехов.

“Я переговорив з керівництвом молу. Ми домовилися, що Фумінорі більше ніхто не заважатиме. Керівництво ТРЦ поділяє мою позицію щодо важливості єдності в місті та країні. Зараз, як ніколи, ми маємо бути єдині і працювати на Перемогу!”, – повідомив Ігор Терехов.

Фумінорі Цучіко після початку повномасштабної війни в Україні переїхав у Харків. Він 9 місяців прожив у метро разом з містянами, ховаючись від обстрілів росіян, а весною цього року відкрив безкоштовне кафе на Салтівці. Гроші, що він збирає, витрачає на харчові набори та приготування їжі для харків’ян, які опинилася у складних обставинах через війну.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии