Відправляла вчителів у Курськ на “курси”: в Харківській області затримали освітню колаборантку

Співробітники Служби безпеки викрили та затримали колаборантку, яка під час тимчасової окупації російськими військами Харківської області добровільно співпрацювала з ворожою адміністрацією. Зловмисницею виявилася 68-річна мешканка села Колодязне Куп’янського району. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, на початку липня минулого року жінка добровільно погодилася обійняти посаду “и.о. директора” у незаконно створеному окупантами закладі освіти – так званому Колодязненському ліцеї Військово-цивільної адміністрації Куп’янського району.

Интернет-магазин FreeRider: спортивные товары от известных брендов по разумным ценам

На цій посаді колаборантка збирала списки вчителів, які були згодні співпрацювати з ворожою адміністрацією, призначала їх на посади своїми наказами, а також проводила діяльність, спрямовану на впровадження стандартів освіти держави-агресора. За її вказівкою, у новому навчальному році ведення освітнього процесу в ліцеї повинно було здійснюватися виключно російською мовою, а оцінювання знань учнів – за 5-бальною системою, що використовується у росії.

Окрім цього, у серпні 2022 року зловмисниця направляла вчителів ліцею до російського Курська на “курси підвищення кваліфікації”, де вони мали вивчати методику та стандарти освіти рф.

Після деокупації району колаборантка намагалася “залягти на дно” і таким чином уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии