Внаслідок необережного поводження з боєприпасами загинув військовослужбовець, а його син отримав важкі травми

Поліція документує наслідки необережного поводження з боєприпасами, яке призвело до смерті 39-річного військовослужбовця та важких травм його 13-річного сина у житловому комплексі села Чайки на Київщині.

За попередніми відомостями, вибух гранати стався у родинному оточенні. Поліція розпочала розслідування щодо цієї трагедії та необережного поводження з боєприпасами.

Слідчі дії виявили, що трагедія сталася під час святкування Дня народження загиблого військовослужбовця, який отримав від колег подарунок у вигляді гранат нового західного зразка. Під час демонстрації боєприпасу син військовослужбовця спровокував вибух, що призвело до трагічних наслідків.

У квартирі було знайдено ще 5 нерозірваних гранат, які будуть направлені на експертизу.

На Куп’янщині викрили прихильницю «руського миру», яка підтримувала окупантів

Поліція також виявила та затримала колегу-військовослужбовця, який подарував небезпечний подарунок, та вилучила у нього ще 2 аналогічні гранати. Розслідування цієї трагедії триває, очікуються офіційні висновки слідства.

Окремо зазначимо, що мова йде про загиблого внаслідок вибуху помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, майора Геннадія Частякова. Залужний повідомив, що Частяков відзначав день народження у родинному колі — в одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій.

Комментарии