Внаслідок ракетного удару РФ по селу Гроза 14 дітей втратили одного або двох батьків

Неповнолітнім, які втратили обох батьків через ракетний удар по кафке в селі Гроза, зараз надають статус дитини-сироти та призначають офіційних опікунів. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної військової адміністрації.

Ще 6 дітей втратили одного з батьків. У випадках, коли один із батьків не мешкав із дитиною або зараз перебуває далеко, інші близькі родичі подають документи на тимчасове влаштування таких дітей до себе. На сьогодні щодо 11 дітей питання опікунства чи тимчасового влаштування вирішено, ще по 2 – у процесі.

Убили 59 людей: криміналісти ідентифікували всіх загиблих в селі Гроза

Як проінформував голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, наразі уже нараховано більше 290 тисяч грн для виплат членам 22 родин загиблих, відповідно до рішення Шевченківської селищної військової адміністрації. Виплати іншим постраждалим будуть здійснені найближчим часом.

Також селищною військовою адміністрацією надана першочергова допомога для усунення пошкоджень постраждалих будинків. Роботи по тимчасовому усуненню руйнувань проведено у повному обсязі за допомоги благодійного фонду DRC (Данська Рада у справах біженців) та Міжнародної організації з міграції.

“Продовжуємо комунікацію з іншими міжнародними партнерами. Уже здійснено виплати 23 постраждалим сім’ям від благодійного фонду “Актед” за підтримки ООН. Організація UNICEF, у свою чергу, здійснює виплати 9 постраждалим сім’ям з дітьми”, – повідомив Олег Синєгубов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии