Виманили 7,5 мільйонів у матері загиблого військовослужбовця: затримано організатора шахрайської мережі (Фото, Відео)

У Закарпатті правоохоронці провели успішну операцію з арешту одного з організаторів шахрайської схеми, який разом зі спільниками виманив 7,5 мільйонів гривень у матері загиблого військовослужбовця.

Після отримання грошей як компенсації за смерть сина, потерпілу жінку засипали телефонними дзвінками невідомі аферисти. Вони запевняли її, що не варто тримати гроші у банках України, оскільки вони швидко збанкрутують. Шахраї навіть запропонували свою допомогу у цьому питанні.

Під впливом аферистів жінка погодилася та переклала 5 мільйонів гривень на криптогаманець, створений шахраями. Згодом вона намагалася зняти частину грошей, але аферисти повідомили, що ці кошти арештовані та для їх розблокування потрібно передати їм додаткові кошти.

Обіцяли вивезти за кордон, але покидали посеред дороги: у Харкові судитимуть шахраїв, які обманювали чоловіків

З моменту ошукання жінка переклала шахраям ще 2,5 мільйони гривень через декілька операцій. Після цього зв’язок з аферистами був втрачений.

Потерпіла звернулася до місцевої поліції.

Закарпатські поліцейські розпочали розслідування та протягом майже 6 місяців провели масштабні оперативні заходи. Вони докладно простежили маршрут грошей та виявили основних фігурантів цієї злочинної схеми.

Наразі один з організаторів шахрайського кол-центру знаходиться під вартою та надає свідчення поліції щодо інших спільників, співпрацюючи зі слідством.

Комментарии