“Я за Россию. Я к Путину хочу”: суд оголосив вирок переселенці з Луганська

Суд визнав винною переселенку з Луганська, яка у прямому ефірі в соціальній мережі «Тік-Ток» заявила що хоче до російського президента путіна. Жінці призначили їй покарання у виді 11 років позбавлення права обіймати посади в органах держави чи місцевого самоврядування. Про це стало відомо з вироку Чугуївського міського суду Харківської області від 17 березня.

Як встановили розслідувачі “Харківського антикорупційного центру”, мова йде про Олену Андріївну Петренко. Це 24-річна переселенка, яка переїхала з окупованого Луганська до Чугуєва. Петренко підтримувала на просторах інтернету дії країни-агресора. У прямому ефірі в соціальній мережі «Тік-Ток» вона заявила, що хоче до російського президента путіна і мріє про те, щоб він приїхав. При цьому росію переселенка називає “класною державою”.

Жінку обвинувачували за фактом колабораційної діяльністі (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Судом встановлено, що 3 січня 2023 року увечері Петренко вийшла в прямий ефір соціальної мережі «Тік-Ток» та висловила промову: «Мне путин нравится… Я бы с ним замутила… Я за россию, россия-классная, а Украина-х…я. …я к путину хочу, хочу, чтоб путин приехал…».

Петренко подала до суду письмову заяву щодо беззаперечного визнання своєї винуватості.

“Враховуючи дані про особу, її вік, стан здоров’я, сімейний стан, наявність на утриманні малолітньої дитини, доньки, суд вважає за можливе, призначити особі покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади, оскільки саме таке покарання, на думку суду, є справедливим, а також необхідним і достатнім для її виправлення та попередження вчинення нею нового злочину”, — зазначили в суді.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии