Закрити небо над Харковом зможуть тільки найсучасніші системи ППО - Терехов

Захистити місто-мільйонник від постійних обстрілів балістичними ракетами та С-300 зможуть тільки найсучасніші системи протиповітряної оборони. Про це розповів мер Харкова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону.

«Дуже важливо, щоб харків’яни поверталися до міста, щоб працював бізнес, щоб ми могли відкрити школи та виші. Тому нам дуже потрібні найсучасніші системи протиповітряної оборони, які зможуть збивати все, що летить на Харків», - наголосив мер.

Ігор Терехов також стверджує, що місцева влада минулого року спрямувала 135 мільйонів гривень на купівлю обладнання для мобільних груп, які збивають «Шахеди» у регіоні.

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат у січні заявив журналістам, що нашій країні не вистачить засобів, щоб збивати всі ракети типу С-300, якими росіяни регулярно б’ють по Харкову та інших містах. «Зрозуміло, що збивати тисячі ракет С-300, які є у росії на складах, у нас просто не вистачить жодних засобів. Тому найкращий метод - це знищення пускових установок на територіях, звідки запускають ракети», - стверджує Юрій Ігнат.

Комментарии