Зал вибухнув, але не оплесками: російські ЗМІ підтвердили загибель пропагандиста Владлена Татарського (Фото, Відео)

У кафе “Стріт-бар” в центрі Санкт-Петербурга 2 квітня стався потужний вибух, в результаті якого загинув Максим Фомін, відомий як проросійський воєнний кореспондент Владлен Татарський.

За попередніми даними, у момент інциденту у закладі йшов вечір “творчості” Татарського. Запрошені гості приносили йому подарунки з цієї нагоди, які за інформацією співробітників служби безпеки ресторану, попередньо оглядали. Включно зі статуеткою, яка була нашпигована вибухівкою.

“Було під 100 людей. Одна за столиком сиділа якась Настя, каже: “Я художниця, хотіла робити героїку СВО, але це непросто. Тому я зробила ваш бюст поки що тільки. Він у гардеробі”. Іде туди, бере велику коробку, віддає йому, там щось позолочене. Він жартує – мовляв, сподіваюся ви не зробили мене товстим. Каже дякую, ставить поруч. Вона сідає на своє місце, минає хвилини три. Вибух, гуркіт, полум’я, всі тікають. Дівчина Настя начебто нікуди заздалегідь не йшла”, — передають російські ЗМІ слова очевидиці.

Від вибуху постраждали 23 людини, у тому числі дитина, всі вони були екстрено госпіталізовані.

Кафе, де стався вибух, належало російському бізнесмену Євгену Пригожину. Щотижня там проходив дискусійний клуб “Кібер Z фронт”.

Наразі помешкання, у якому стався вибух виглядає так.

Комментарии