“Здавав” учасників АТО і отримав від окупантів дозвіл на мародерство: СБУ затримала переселенця з Херсонської області

Зловмисник «здавав» каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей. Насамперед ворога цікавили адреси помешкань українських бійців, які раніше брали участь в антитерористичній операції на сході України.

За свою «лояльність» отримав від керівництва місцевої окупаційної адміністрації «особливий статус», який передбачав дозвіл на мародерство та вільне пересування районом. Частину з награбованого мав віддавати російським окупантам.

Допомагав окупантам будувати блокпости та ремонтував їм техніку: на Харківщині затримали колаборанта

Після звільнення Херсона зловмисник втік до Вінницької області під виглядом переселенця. Там він оселився в одному із прикордонних з невизнаним Придністров’ям селищ та підшукував «варіанти» нелегального виїзду за межі України. Втім, контррозвідники СБУ встановили місцезнаходження фігуранта і затримали його.

Чоловіку оголосили підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Судом обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии