Жінку в Харкові засуджено за державну зраду під час війни на 15 років позбавлення волі

Суд у Харкові засудив 54-річну жінку до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду, вчинену під час воєнного стану. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури, суд визнав жінку винною за ч. 2 ст. 111 КК України.

Прокурори довели, що під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну, жінка спілкувалася через Телеграм з двома представниками країни-агресора. Один з них був військовослужбовцем ЗС РФ, а інший — бойовик так званої «ДНР».

У Харкові затримали агента фсб, який готував теракти проти українських льотчиків і військових командирів

Зрадниця передавала російським кураторам необхідну інформацію про місця дислокації ЗСУ, розташування української військової техніки та надавала відомості про пункти видачі гуманітарної допомоги. Крім того, жінка надсилала відеозаписи руйнувань, спричинених обстрілами російських військових, для подальшого корегування їх вогню.

Жінка не визнала своєї вини на суді та назвала всі доводи правоохоронців “дезінформацією”. 10 березня 2023 року колегія суддів Жовтневого районного суду м. Харкова винесла обвинувальний вирок.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Досудове розслідування проводилося Управлінням СБУ в Харківській області.

Комментарии