Жорстокі бої за Табаївку: ЗСУ тримають оборону, – Євлаш

На Харківщині тривають запеклі бої за село Табаївка. Наразі населений пункт не перебуває під контролем російських окупантів, але ситуація залишається динамічною.

Про це повідомив речник східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону 2 лютого.

За його словами, ворог продовжує наступальні дії на Куп’янському напрямку, зосередивши там значні сили.

“За Табаївку також точаться важкі бої, наразі село не перебуває під контролем окупантів, і там ведуться артилерійські дуелі”, — зазначив Євлаш.

На Бахмутському напрямку росіяни застосовують важку артилерію, дрони-камікадзе та скидають вибухівку на позиції українських військ.

Російські окупанти обстріляли Куп’янщину: пошкоджено агропідприємство та житлові будинки (Фото)

“Якщо конкретно брати Куп’янський напрямок, то ворог там тримає близько 40 тисяч свого особового складу, понад 500 танків, 650 ББМ, 430 артсистем та ще більш ніж 150 РСЗВ. Якщо брати Лиманський, то там ворог зосередив майже 57 тисяч окупантів, також 500 танків, понад 110 ББМ, 534 артилерійські системи та майже 200 РСЗВ. Тобто разом це досить потужні сили. Противник не полишає своїх намірів надалі продовжувати готувати свої резерви. Ми не бачимо того, що противник збирається зупинити свої бойові дії через певний час”, — повідомив речник.

Євлаш також зазначив, що у ворога спостерігається снарядний голод, і він змушений постачати боєприпаси з Північної Кореї та Ірану.

Наразі головне завдання ЗСУ — тримати оборону на цьому напрямку та послаблювати наступальний потенціал ворога.

Комментарии