“Зливали” росіянам місця розташування ЗСУ і пунктів видачі гуманітарки: на Харківщині затримали двох ворожих інформаторів

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала групу інформаторів фсб під час спецоперації у звільнених районах Харківської області. Фігурантами виявились двоє мешканців деокупованого Вовчанська, яких ворог залучив до проведення розвідувально-підривної діяльності на сході регіону. Про це повідомив спікер Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмисники збирали для окупантів розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території Вовчанської громади. Насамперед їх цікавили відомості щодо облаштування оборонних ліній уздовж кордону з рф та пункти тимчасової дислокації підрозділів Служби безпеки та Національної поліції.

Працівника Харківських тепломереж, який “зливав” росіянам координати для обстрілів, засудили до 15 років ув’язнення

Також агресор розшукував інформацію про поточну суспільно-політичну обстановку у прикордонному регіоні, пункти видачі гуманітарної допомоги мирним мешканцям. Розвіддані потрібні були окупантам для підготовки диверсій та здійснення ракетно-артилерійських обстрілів українських об’єктів.

За даними слідства, одним із учасників ворожої групи є місцевий житель, який відразу після захоплення частини регіону пішов на добровільну співпрацю з агресором. При цьому до виконання ворожих розвідувальних завдань він приступив лише на початку цього року. Згодом до підривної діяльності фігурант залучив свою знайому, яку потім вивів на прямий зв’язок з фсб. Для комунікації з російською спецслужбою фігуранти використовували месенджер Телеграм із дотриманням заходів конспірації.

При обшуках за місцями проживання зловмисників виявлено мобільні телефони, які вони використовували для листування з фсб.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили затриманим про підозру. Наразі їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Розслідування триває.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии