“Зливала” інформацію про БПЛА: на Херсонщині СБУ затримала колаборантку

Військова контррозвідка Служби безпеки України успішно затримала агентку головного управління генштабу зс рф (відомого як “гру”), яка займалася шпигунством на Херсонщині.

Виявилося, що ця жінка є контрактницею в одній з військових частин ЗСУ, розташованої в цьому регіоні та виконує бойові завдання на передовій.

Згідно з вказівками російських спецслужб, зрадниця збирала розвіддані щодо безпілотних літальних апаратів ЗСУ.

Особливий інтерес ворога становили місця застосування українських розвідувальних дронів на правому березі Дніпра, в Херсонській області.

У Ізюмському районі поліція заочно повідомила про підозру колаборанту з «народної міліції»

Також агентка намагалася зібрати максимально можливу кількість інформації про можливі контрнаступальні операції українських військ.

Крім того, вона слідкувала за позиціями протиповітряної оборони ЗСУ в регіоні.

В разі успішного виконання своїх завдань окупанти обіцяли “евакуювати” її до рф та видати російський паспорт.

Зловмисницю було затримано співробітниками СБУ під час спроби отримати секретну інформацію про військові об’єкти України.

За попередніми даними слідства, контрактниця була завербована дистанційно початком цього року кадровим співробітником “гру” з прізвиськом “Дімка”.

Жінку, яка надавала окупантам інформацію про удари по об’єктах енергетики на Донеччині, засуджено до 7 років ув’язнення

Зрадниця потрапила в поле зору російських спецслужб через підписку на різні військові групи у забороненій соцмережі “Вконтакте”.

Далі вона спілкувалася з агресором через один з месенджерів та передавала зібрану інформацію у вигляді електронних координат з фотографіями об’єктів.

Під час обшуків у фігурантки було виявлено мобільний телефон, який вона використовувала у шпигунській діяльності на користь рф.

На підставі зібраних доказів Служба безпеки повідомила їй про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою, їй загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили за процесуальним керівництвом Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Комментарии