Міжнародний аеропорт Харків

У 2008 році весь комплекс харківського аеропорту був переданий в оренду на 49 років компанії «Нью Системс АМ», яка входить до інвестиційної групи DCH. Злітно-посадкова смуга, як стратегічний об’єкт, знаходиться у власності держави. Компаніями Airport Consulting Vienna (Австрія) і Airport Reseach Center (Німеччина) був розроблений проект масштабної реконструкції харківського аеропорту, який почали реалізовувати в другій половині 2008 року.

28 серпня 2010 року було відкрито новий сучасний пасажирський термінал площею 20000 кв.м і пропускною спроможністю 650 осіб на годину, призначений для обслуговування прильоту і вильоту всіх внутрішніх і міжнародних рейсів. Вперше в історії аеропорту в новому терміналі були встановлені телескопічні трапи, які дозволили пасажирам виконувати посадку в літак безпосередньо з будівлі аеровокзалу без необхідності виходити на вулицю. Стара будівля аеропорту було реконструйовано і перетворено в термінал для обслуговування VIP-пасажирів. Термінал зберіг стилістику сталінізму, на його території відкрився ресторан «Політ», який витриманий стилі 1950-х років. На додаток до цього був побудований ангар, що включає в себе 3 секції для зберігання приватних літаків і проведення технічного обслуговування повітряних суден.

У 2011 році була введена в експлуатацію нова злітно-посадкова смуга довжиною 2500 метрів, яка може приймати без обмежень всі типи середньомагістральних літаків і деякі типи далекомагістральних повітряних суден. Смуга обладнана по II категорії ICAO, що дозволяє аеропорту «Харків» прийматиме літаки в погану погоду.

У серпні 2013 року аеропорт успішно прийняв Ан-124 «Руслан», що володіє найбільшою злітною масою в 392 тонни серед літаків, які коли-небудь приймав харківський аеропорт.

У 2016 році аеропорт «Харків» обслужив майже 600 тис. Пасажирів. За підсумками 6 місяців 2017 року зростання пасажиропотоку склало 51%, а число обслужених пасажирів – 364 тис. В даний час в аеропорт Харків виконують польоти такі великі авіакомпанії як «Міжнародні авіалінії України», Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT, Belavia, які забезпечують пасажирам можливість здійснити переліт на прямих рейсах з Харкова, а також зручні стикування в великих аеропортах-хабах в будь-яку точку світу.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии