Без попередження споживачів: у “Харківобленерго” роз’яснили, як відключатимуть світло

Графіки аварійних відключень електроенергії (ГАВ) вводяться персоналом операторів системи розподілу за розпорядженням диспетчера Регіонального диспетчерського центру Північного регіону НЕК “Укренерго”. Термін виконання ГАВ становить до 15 хвилин. Енергетики виконують розпорядження без попередження споживачів та попереднього узгодження з місцевими органами виконавчої влади. Про це повідомили у пресслужбі АТ “Харківобленерго”.

У звільненій від росіян Балаклії відновили електропостачання

Відключення живильних ліній і трансформаторів безпосередньо з центрів живлення можливе при виникненні аварійного дефіциту потужності, зниженні частоти електричного струму або недопустимому перевантаженні устаткування, зниженні рівня напруги в контрольних точках, необхідності запобігання порушенням гранично допустимих режимів роботи гідроелектростанцій та водосховищ України.

Тривалість у перерві електропостачання споживачів під час відключення, як правило, не має перевищувати 2-х годин, а за погодженням з місцевими органами виконавчої влади може становити більший період часу. У складних аварійних ситуаціях допускається багаторазове відключення одних і тих самих ліній з перервою між відключеннями на 1-2 години.

Щоб зберегти баланс в енергосистемі і гіпотетичних відключень було менше, споживачів просять мінімізувати використання потужних побутових електроприладів: обігрівачів, електроплит, мікрохвильовок, пральних та посудомийних машин, прасок, кондиціонерів, пилососів тощо. Особливо це стосується періодів часу з 17:00 до 22:00 та з 8:00 до 10:00.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі