Чим зігрітися взимку в Харкові: грогвайн, пунш та коктейлі

Настав ідеальний час для всіляких грогів та глінтвейнів, але в яких закладах їх шукати, щоб не довелося штовхатися біля ковзанки на площі? Розповідаємо, де готують найсмачніші та цікаві гарячі алкогольні напої.

 

Kinoshniki
Вулиця Космічна, 4

Що скуштувати: Tom and Jerry
Чек: 160-195 гривень

kinoshniki.jpg

У барному меню кіношників з’явився окремий розділ з гарячими сезонними коктейлями. Том і Джеррі готують з ромом і кокосовим молоком, Arc de Triomphe — з цитрусами і кальвадосом, а глінтвейн — з апельсиновим фрешем і травами протягом чотирьох годин методом су-вид. Красивіше інших виглядає Vintage Teapot з кленовим сиропом і яблучним сидром, який подають у вінтажному чайнику.

Коктелька
Вулиця Сумська, 60

Що скуштувати: Гарячий масляний пунш
Чек: 120-160 гривень

Крім глінтвейнів тут готують грог на основі відомого (серед шанувальників сайту iHerb) Yogi Tea з ромом, а ще гарячий масляний пунш з бехеровкой та імбирним сиропом. Але у нас є і безалкогольний гарячий фаворит — нью-хемпширський сидр з міксом спецій.

Some like it hot
Вулиця Сумська, 71

Що скуштувати: Some like it hot

Чек: 79-140 гривень

 

Однойменний фірмовий гарячий коктейль любить більшість гостей — в ньому ідеальний баланс яблука, ванілі та міцного рому з куантро. А тих, хто хоче зігрітися, але поки за кермом, чекає його безалкогольна версія. Також спробуйте глінтвейн з чорничним пюре, кардамоном і анісом.

 

Gorcafe 1654
Площа Конституції, 2/2

Що скуштувати: Currant і Cherry Punch
Чек: 125 гривень

gorcafe.jpg

У міському кафе знову роблять акцент на різні пунші та готують їх на основі джина з різноманітними фруктовими пюре та лимонним фрешем. Також цього року в меню додали Hot Butter Rum з ананасовим соком та попкорновим сиропом.

La Cantina
Вулиця Сумська, 7

Що скуштувати: глінтвейн
Чек: 105 гривень

 

В італійському кафе на кожен день примудрилися поєднати приємну ціну та якість глінтвейну. Білий готують з трав’яним лікером, манговим сиропом і прянощами, а червоний — з лікером Amaro del Capo, чорною смородиною і цитрусами.

 

Сидерия
Вулиця Скрипника, 7 (7 склад)

Що скуштувати: Гарячий агресивний сидр
Чек: 60-80 гривень

sideria.jpg

Взимку тут пропонують, звичайно ж, і гарячий сидр. Причому і класичний, і “агресивний” — рекомендуємо спробувати саме другий з кальвадосом, а на закуску взяти рибний або грибний “паштет від Наді”. Тільки майте на увазі, що хлопці тепер працюють тільки з п’ятниці по неділю.

Протагоніст
Вулиця Римарська, 10

Що скуштувати: BB Choc
Чек: 140 гривень

 

У протагоніста гарячих коктейлів всього два, але зате які вони смачні. По-перше, це гарячий апероль з ревенем, маракуйєю та обліпихою, а, по-друге — BB choc з ромом, чаєм, лаймом і лавровим листом.

 

Frog and Grog
Вулиця Ярослава Мудрого, 30/32

Що скуштувати: грогвэйн
Чек: 70 гривень

frog.jpg

А якщо вам все ж захочеться традиційного грогу або глінтвейну з собою або в рамках вечірнього бар хоппінга, то вам точно сподобається в новому маленькому барі біля станції метро “Пушкінська”. Тим більше, що вони винайшли їх ідеальне поєднання — грогвейн!

Коментарі