Допомагала окупантам розкрадати український газ: в Ізюмі затримали посібницю рашистів (Фото)

Про це 20 вересня повідомив речник Головного управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

У деокупованому Ізюмі СБУ викрила посібницю ворога, яка допомагала окупантам розкрадати український газ.

За даними слідства, 52-річна ізюмчанка добровільно пішла на співпрацю із російсько-окупаційними військами. Наприкінці квітня жінка погодилася очолити газорозподільне підприємство, яке окупанти створили на базі захопленої Ізюмської ділянки газопостачання ПАТ “Харківгаз”.

За вказівкою рашистів зловмисниця організувала запуск на окупованій території газорозподільної станції та незаконне споживання українського газу для потреб російсько-окупаційних військ без урахування газотранспортної системи України.

Співробітники спецслужби затримали посібницю ворога під час оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківської області. Фігурантці повідомили про підозру за статтею 111-2 (“посібництво державі-агресору”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі