Шахраї двічі ошукали киянина, який хотів незаконно виїхати за кордон

До співробітників поліції у Тернопільскій області надійшло повідомлення від 31-річного чоловіка  про те, що невідомі особи заволоділи його коштами під приводом виготовлення документів для виїзду за кордон. Загальна сума, яку чоловік перерахував аферистам, – понад 80 тисяч гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.  

Мешканець Києва, який тимчасово проживає на Тернопільщині, на одному із сайтів натрапив на оголошення про допомогу в оформленні документів, за якими чоловіки призовного віку начебто можуть виїхати за межі України. Незнайомець обіцяв за 1500 доларів виготовити студентський квиток. Киянин повірив і перекинув майже 50 тисяч гривень за послуги. Після того,  як гроші опинилися у шахрая, він більше не виходив на зв’язок.

Попри це, киянин продовжував шукати інші способи виїзду за кордон. В одному із месенджерів знайшов ще одне оголошення. Незнайомець пропонував виготовити медичну довідку про непридатність до військової служби. Ціна питання – 37 тисяч гривень. Заявник знову ж таки  перерахував гроші на рахунок аферистів, які після отримання коштів припинили з ним спілкування.

За фактом шахрайства розпочато кримінальне провадження. Поліцейські застерігають: за використання відроблених документів передбачена кримінальна відповідальність.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі