Співробітник СБУ на Харківщині надавав росіянам таємну військову інформацію: чоловіка затримали

Колишній посадовець міської ради влаштувався в СБУ та передавав рашистам інформацію для облстрілів міста. Про це 9 серпня повідомили в Офісі генпрокурора України.

СБУ ідентифікувала всіх колаборантів, які вступили до окупаційного «мвд рф» у Запорізькій області

За даними слідства, на початку березня колишнього посадовця Харківської міської ради завербували співробітники спецслужб РФ. За їх завданням він влаштувався до Антитерористичного штабу при УСБУ в Харківській області. Маючи доступ до інформації, він передавав ворогу контактні дані працівників СБУ, шляхи наступну ЗСУ, місця розташування позицій блокпостів і військової техніки, а також дані, які він щоденно вносив в закриту інформаційну систему. Таким чином підозрюваний допомагав представникам спецслужб РФ в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.

Після отримання від нього інформації, окупанти здійснювали масовані ракетні обстріли по позиціях українських військ. Також співробітники спецслужб РФ використовували її для передислокації підрозділів країни-агресора з метою захисту від артилерійських ударів ЗСУ та планування диверсій. В обмін на співпрацю з ворогом підозрюваному обіцяли гарантії безпеки для нього і його родини у разі захоплення регіону військовими РФ.

“Хортів, ти будеш першим”: на Луганщині партизани “передали привіт” меру-колаборанту

Чоловіка затримали, наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Йому оголосили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Коментарі