У Харківській області підпільно виробляли отрути

Співробітники СБУ вилучили обладнання та продукцію на 5 мільйонів гривень

Про це 22 червня повідомили в управлінні Служби безпеки України в Харківській області. Силовики заблокували масштабне виробництво контрафактної сільськогосподарської хімії. На підпільних підприємствах виявили понад 50 тонн фальсифікату й отруйних речовин.

Під Харковом нацгвардійці шукали отруйні хімічні речовини

Нелегальний бізнес організували керівники кількох комерційних фірм, які виготовляли контрафактні засоби для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин під логотипами відомих брендів.

Для виробництва використовували хімічні сполуки, які за світовими стандартами відносяться до високонебезпечних отруйних речовин. Фальсифіковані агрохімікати зловмисники продавали українським фермерам.

У рамках кримінального провадження правоохоронці провели 14 обшуків у місцях виготовлення та зберігання фальсифікату в Харкові й області. Під час слідчих дій виявили обладнання для виробництва фальсифікату, готову продукцію, отруйну сировину, пресформи з логотипами іноземних фірм, а також етикетки з назвами препаратів і голограмами. За попередніми оцінками, загальна вартість вилученого становить понад 5 мільйонів гривень.

32ef13f514420b6627671718654e25f9_1.jpg

За висновком профільних експертів, такі партії неякісної продукції на ринок могли завдати істотної шкоди сільському господарству.

Досудове розслідування проводять по ст. 321 (“незаконне виробництво або збут отруйних чи сильнодіючих речовин) Кримінального кодексу України. Максимальна санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення.

Чоловік після смертельної ін’єкції встиг назвати ім’я лікаря-вбивці

Нагадаємо, раніше в харківській школі знайшли дві колби з бойовою отруйною речовиною. За інформацією силовиків, НС сталася в навчальному закладі на Харківській набережній. Під час проведення ремонту робітники знайшли дві колби з зеленим порошком. Рятувальники, що приїхали на місце вивели дітей і дорослих на свіже повітря. Перевірка показала, що на місткостях був напис “Адамс” (ця речовина належить до групи бойових отруйних речовин, у вигляді аерозолів застосовувалося в Першій світовій війні). Вилучену отруту знищили бійці ДСНС.

Коментарі