У Харкові демонтували бюст Пушкіна (Відео)

Сьогодні комунальники демонтували погруддя Пушкіна на площі Поезії. Як повідомили у пресслужбі Харківської міськради, монумент відправили на відповідальне зберігання.

“Його подальша доля – чи зберігатиметься він у музеї чи йому знайдеться інше місце в культурному та історичному просторі Харкова – вирішуватимуть харків’яни після Перемоги України. Ця пам’ятка, а, можливо, й інші, має бути збережена, а їх подальшу долю демократичним шляхом , але вже у мирний час вирішуватимуть саме харків’яни.

Харків – одне з найбільш постраждалих міст України від рашистської зброї та агресії. У міській раді розуміють почуття харків’ян, які не бажають бачити у своєму місті російські топоніми, та поділяють їхнє бажання переосмислити культурне та історичне середовище міста. Як один із варіантів такого переосмислення – бюст Пушкіна може стати частиною експозиції, присвяченої українському національно-визвольному руху, адже понад сто років тому, ще перед революцією 1917 року, його збиралися знести активісти цього руху”, – заявили у міськраді.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі