У Лозовій Харківської області заявили про дефіцит газу

Лозівським тепловикам зменшили обсяг газу для населення та бюджетних установ. У порівнянні з минулим роком на опалювальний сезон 2022-2023 років об’єми зменшилися на 1,6 мільйона кубів газу, тобто на 10%. Про це повідомили у Лозівській міськраді з посиланням на директора КП “Теплоенерго” Сергія Малишева.

“Виділений ліміт газу на опалювальний сезон розписано помісячно. У листопаді ми увійшли в обсяги, бо було більш-менш тепло. Як ми пройдемо грудень також залежатиме від температурного режиму навколишнього середовища. На цей місяць, у порівнянні з минулим роком, об’єми для населені зменшені на 300 тисяч кубів, для бюджету – на 65. Наприклад, за умови дотримання усіх температурних графіків, при 0 °C усі котельні споживають за годину 100 тисяч кубів газу. Аналізуючи попередні роки, найбільше газу підприємство витрачає саме у грудні-січні, тому найважчі місяці попереду”, – повідомили у міськраді.

У місті Харківської області будуть вимикати опалення на кілька годин на добу

Керівник КП проінформував, що у разі якщо підприємство не вкладатиметься у виділені ліміти, газ доведеться докуповувати за комерційною ціною, а вона в 4 рази більша, ніж для населення. Це вже доводилося робити у минулому опалювальному сезоні.

Питання дефіциту газу Лозівський міський голова Сергій Зеленський озвучив під час зустрічі з директором Департаменту ЖКГ Харківської ОВА Сергієм Магдисюком. Керівник громади зауважив, що самотужки підприємства не зможуть покрити витрати на закупівлю газу за комерційною ціною, у місцевому бюджеті коштів на це також бракує. Тому просив вирішити це питання на державному рівні.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі