Україна підписала заявку на вступ до НАТО в пришвидшеному порядку

Україна підписала заяву на вступ до НАТО в пришвидшеному порядку. Про це 30 вересня за результатами засідання Ради національної безпеки і борони Украіни оголосив президент Володимир Зеленський.

Уламок потрапив у живіт: у Запоріжжі лікарі борються за життя 5-річної дитини

“Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – реальні на полі бою та в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто. Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку”, – йдеться у зверненні.

Зеленський наголосив, що Росія не зупинилась би на наших кордонах, якби ми її не зупинили. Інші держави були би під ударом: країни Балтії, Польща, Молдова і Грузія, Казахстан.

“Ми маємо рішення. Перше – тільки шлях посилення України і вигнання окупантів з усієї нашої території поверне мир. Ми пройдемо цим шляхом. Друге – Україна була і залишається лідером у переговорних зусиллях. Саме наша держава завжди пропонувала Росії домовитись про співіснування на рівних, чесних, гідних і справедливих умовах. Очевидно, що з цим російським президентом це неможливо. Третє – ми маємо юридично зафіксувати все те, чого ми досягли фактично. Саме в Україні вирішується доля демократії у протистоянні з тиранією”, – заявив він.

Путін оголосив незаконну анексію чотирьох областей України, в яких провели незаконний референдум

Нагадаємо, 30 вересня президент РФ Путін оголосив про приєднання Херсонської, Луганської, Запорізбкої та Донецької областей до складу країни-агресорки. Раніше експерти наголошували, що у Кремлі поспішають з анексією, щоб оголосити мобілізацію чоловіків на окупованих територіях, та відправити їх на війну проти України.

Коментарі