Заступниці гауляйтера Херсонської області повідомили про підозру (Фото)

Про це 7 вересня повідомили у Службі безпеки України.

СБУ повідомила про підозру заступниці зрадника України Володимира Сальдо, який поки що очолює окупаційну адміністрацію в Херсонській області.

За даними слідства, уродженка Каховки Катерина Губарєва, яка раніше перебувала в терористичній організації “днр”, у червні 2022 року переїхала на тимчасово окуповану територію Херсонської області. Фігурантка добровільно вступила на посаду так званої “заступниці голови у сфері цифровізації та соціальної політики” у незаконному органі влади “військово-цивільної адміністрації Херсонської області”.

Жінка брала участь у запуску радіомовлення російських радіостанцій на території Херсонської області, переході на російський мобільний зв’язок, відкритті “нових” відділень Пенсійного фонду та пошти у Херсоні та районних центрах області, старті роботи Центру зайнятості для залучення мешканців міста та області до роботи під “новим прапором”.

Досудовим розслідуванням встановлено, що фігурантка розпочала колабораційну діяльність ще у 2014 році. Перебуваючи на території Донбасу, вона тривалий час працювала на представників російських спецслужб та терористичних організацій. Була так званим міністром закордонних справ “донецької народної республіки”, депутатом народної ради та помічником глави уряду так званої “днр”.

Громадянці повідомили про підозру за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі