Росіяни погрожують підірвати заміновану Запорізьку АЕС

Росіяни відкрито шантажують увесь світ, заявляючи про мінування найбільшої в Європі атомної електростанції – Запорізької АЕС – та готовність її підірвати.

Росіяни замінували життєво важливі комунікації в Херсоні

У своїй заяві начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту зс рф валерій васильєв, котрий зараз командує гарнізоном ЗАЕС, сказав, що “тут будет или русская земля, или выжженная пустыня”.

Раніше представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що відомство має підтверджену інформацію щодо мінування енергоблоків ЗАЕС російськими військами.

У державному підприємстві “Енергоатом” повідомляють, щл періодичний обстріл ЗАЕС окупантами з РСЗВ упродовж останніх днів спричинив серйозний ризик для безпечного функціонування станції. На одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, відключений один із трьох працюючих енергоблоків. Внаслідок обстрілів серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека. Пошкоджені три датчики радіаційного моніторингу навколо смховища відпрацьованого ядерного палива. Поранення від обстрілів отримують працівники станції.

ЗАЕС окупована та контролюється російськими військовими, однак український персонал продовжує працювати та докладати усіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу Росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу.

В “Енергоатомі” заявили, що окупанти ховаються у підвалах Запорізької АЕС

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі