Гастро життя на ХТЗ: де поїсти і що випити на околиці Харкова

У харків’ян склалося стійке переконання, що смачно поїсти поза домом можна тільки в центрі, де на кожному кроці кав’ярні, піцерії, ресторани, закусочні. Ми вирішили розвінчати цей міф та вирушили в район з незавидною репутацією.

Виявилося, що на ХТЗ смажать каву навіть для центральних кав’ярень, а пироги пече кухар, який навчався в Ектора Браво. Правда, географія та переваги місцевої публіки внесли корективи в меню деяких закладів, де з’явилися суші та кальяни, яких не було спочатку.

Де випити кави?

ХТЗ зустрічає запахом кави – в лофтовому приміщенні по сусідству з автомийкою. Тут працює чи не перша відкрита обжарювальна в місті — від компанії 25 coffee roasters, якій цього року виповнилося вже 8 років. Хлопці часто проводять каппінги, тренінги та інші заходи.

25-6.jpg

Але якщо раніше можна було в будь-який день спокійно подивитися за роботою обжарювальних та інших машин, то зараз їх зерна популярні настільки, що весь процес закритий коробками з кавою висотою в людський зріст. Вони їдуть як окремим кавоманам, так і в заклади Харкова та інших міст. Є у хлопців і свої кав’ярні в центрі – наприклад, Co. Means та Власна кава. Але якщо будете на ХТЗ, то обов’язково зайдіть в гості саме сюди за неймовірним запахом, стаканчиком фільтра та пачкою з собою.

https://www.instagram.com/25_coffee_roasters/
Пр-т Московський, 273-К

Де поснідати?

В “Цукор з сіллю”! Коли заклад тільки відкрився, то викликав справжній фурор: мало того, що це було мало не перше місце з цікавою їжею на ХТЗ, так хлопці ще й першими в місті почали готувати пінсу — ту, що на рисовому та соєвому борошні за римським рецептом. Зараз в меню вже не пінса, а класична піца, але вершкова з лососем та шпинатом все ще дуже смачна. Також спробуйте класичну карбонару та лаконічний бульйон з вареним яйцем, куркою та великою пастою.

sahar2.jpg

Але особливо приємно буде почати тут день – зі смачними сирниками, які готують з тертого сиру та в’яленою журавлиною. До них можна взяти пристойний флет вайт, чай з маракуйєю та шипшиною або ж какао з гіркою зефірок, як в дитинстві. Доставку теж можна замовити безпосередньо у хлопців, а не через додатки — вона працює в радіусі 7 км.

https://www.instagram.com/saharssolyu/?hl=ru
Пр-т Архітектора Олешина, 2

Де взяти їжу з собою?

Наша відповідь – беріть пироги. Через дорогу від “Цукор з сіллю” є непримітний ларьок з жвавою назвою “Пироги вогонь”. Рецепти розробив шеф, який працював в ресторані в Ектора Хіменеса-Браво. Зліва прилавок з солоними пирогами, а праворуч з солодкими, і одні тільки назви — “Пікантне порося” та “Пивна телятина”, — викликають як інтерес, так і апетит. Начинки багато, тісто тонке, смаки оновлюються постійно, тому сміливо розпитуйте продавців, що вони порекомендують сьогодні.

pirogi4.jpg

Щоправда, цього року хлопці вже встигли відзначитися штрафом за порушення карантину. Згідно з матеріалами справи, власник знаходився в торговій точці та не проконтролював, щоб його співробітниця працювала в захисній масці, — за що і був оштрафований на 17 000 грн.

https://www.instagram.com/pirogi_ogonj/
Пр-т Архітектора Олешина, 3/1

Де повечеряти?

Тут відповідей не так багато, і найочевидніший вже не перший рік — Traktor Burger Bar. Починалося все добре з цікавим м’ясним меню та вогником в очах. Але, мабуть, з часом жоден заклад як мінімум в спальному районі не уникне “попси” – і в підсумку в меню з’явилися суші, а в повітрі запахло кальянами. Втім, якщо ви лояльні до цих вульгарностей, то вечеря в “Тракторі” вам сподобається.

traktor3.jpg

Беріть бургер з вишнею порто, запечений камамбер або пательню з морепродуктами, а у бармена попросіть приготувати коктейль Czech Drum або фірмовий ХТЗ Delicious.

https://www.instagram.com/traktor_gastrobar/
Вул. Біблика, 19

Коментарі