Вистава “Тітка Чарлі”

Спектакль поставлений за п’єсою англійського драматурга Брендона Томаса “Тітка Чарлі”, що послужила основою для улюбленої багатьма кінокомедії “Здрастуйте, я Ваша тітка!”.

У центрі сюжету – студенти Оксфорда Джек і Чарлі, які вирішили підмінити реальну тітку Чарлі своїм другом Баберлеем, щоб влаштувати таємне побачення з коханими Кітті й Еммі. Коли Баберлей постає в жіночому образі, за ним починають доглядати різні кавалери, сподіваючись підкорити серце багатої тітоньки, що створює феєрверк комічних ситуацій і непередбачених сюжетних поворотів. А з появою справжньої тітоньки Чарлі, ситуація стає некерованою.

Блискуча фарсова п’єса англійського драматурга Брендона Томаса вперше побачила світ в Лондоні 29 лютого 1892 і відразу побила всі рекорди. Постанока виявилася настільки успішною, що через 10 місяців після прем’єри спектакль перенесли з Королівського театру в більший за розмірами театр “Роялті”, а ще через місяць – в театр “Глобус”. Не дивно, що згодом “Тітка Чарлі” стала практично абсолютним рекордсменом і за екранізаціями: сьогодні відомі як мінімум 30 кіноверсій на різних мовах світу.

Коментарі