Рік в’язниці за коментарі: у Харкові відбувся суд над лікарем

Київський райсуд Харкова засудив до 1 року умовно лікаря-анестезіолога обласної травматологічної лікарні за проросійські коментарі в YouTube.

Згідно з матеріалами справи, у травні 2022 року обвинуваченим було скоєно правопорушення, спрямоване на розповсюдження матеріалів, які виправдовують та визнають правомірною збройну агресію рф проти України. Крім того, він заперечував неправомірність тимчасової окупації частини території України, і вихваляв тих, хто здійснює збройну агресію з боку Росії.

Підроблені паспорти, мільйони готівки та проросійська література: що виявила СБУ в Києво-Печерській Лаврі та монастирі УПЦ

Така позиція була висловлена порушником в коментарях відеоконтенту в YouTube.

У матеріалах справи наведені наступні коментарі:

«Девушка, перестаньте гнать пургу! Просто посмотрите на карту, и вы увидите: 1) от о. Змеиный до Румынии ближе чем до Одессы 2), но расположен вдали от основных путей судоходства по черному морю. Т.е. он не мешает судоходному сообщению с Одессой (от слова „СОВСЕМ“). Более того: не сильно он влияет и на возможность высадки десанта. Просто признайте честно: ВСУ сильно лоханулись, пытаясь достичь победы», — написав він під відеороликом про острів Зміїний.

До відео про Славянск та Краматорск врач написав наступне: «В „эвакуацию“? это да, скоро…)», «Скоро и в Харьковской области „эвакуируют“, как с „Азовстали“. А не захотите-в расход…)»;

Під відеозаписом з назвою “Округ «новороссия»” Что будет делать Россия с подконтрольными территориями Украины?» буз розміщений коментар: «Идиотов, которые предпочтут жизням родных «дэржаву», очень мало. И то в «дурках…».

А сюжет про українских олігархів він прокоментував так: «идите срать в другие передачи! Надоела тупая беспринципная бабья ложь! Уж кем-кем, но националисткой ОСОБА_10 (имена в судебных делах всегда скрыты – ред.) никогда не была!».

Митрополита Елисея, который “благословлял” коллаборантов и сбежал в РФ, хотят лишить звания Почетного гражданина Изюма

Під сюжетом з назвою «Макрон и Шольц в Киеве, урожай „Рамштайн“ битва за трассу Бахмут-Лисичанск. Итоги 113-го дня войны» буз розміщений наступний заклик — «А кто капитуляцию подписывать будет?))».

Зрадник визнав свою провину під час допиту, розкаявся у скоєному та дав пояснення про обставини скоєння злочину.

Суд визнав його винним і призначив 1 рік в’язниці. Однак з урахуванням визнання та каяття, змінив вирок на умовний з відстрочкою на 1 рік.

Коментарі