Артилерійська гільза замість кубка: футбольні команди зі звільнених громад Харківщини розіграли незвичайний трофей (Фото)

Об’єднана команда Липецької та Циркунівської територіальних громад провела футбольний поєдинок проти колективу з Вільхівської ТГ. Цей матч дав старт Кубку Визволення, який планують проводити в деокупованих населених пунктах Харківської області.

Про це повідомляє “Слобідський край”.

18 лютого в Харкові пройшов матч Кубка визволення-футбольного турніру, який передбачає участь команд з населених пунктів нашого регіону, звільнених від окупації. У першій грі турніру об’єднана команда Циркунівської та Липецької ТГ мінімальним рахунком 2:1 перемогла колектив з Ольхівської громади. Переможцю був вручений незвичайний кубок – латунна гільза.

У Харкові змінили керівників кількох комунальних підприємств

“Ідея матчу з’явилася спонтанно. Зібралося коло людей, з якими ми грали раніше, і вирішили провести такий турнір. Його мета – показати людям, які перебувають поза межами наших громад, що життя продовжується. Незважаючи на те, що в цей день було багато снігу, гравці отримали купу емоцій від гри та спілкування. Велику радість наш матч приніс і хлопцям, які наразі боронять Україну. Щодо самого трофея, мені прийшла така ідея поїхати до знайомих військових, вони дали мені латунну гільзу з далекобійної гаубиці. Сенс такий, що вона латунна, а всі кубки зазвичай такого кольору. Ще символічно, що за допомогою таких снарядів ЗСУ звільняли наші громади від окупантів. Цей кубок буде перехідним,” – говорить Юрій Лаптій, воротар об’єднаної команди Липецької та Циркунівської громад.

Турнір планують проводити у звільнених населених пунктах Харківського району. У планах також вигравіювати назву населеного пункту, звідки команда-учасниця турніру, і дату його звільнення на імпровізованому і символічному “Кубку”. Наступний матч в рамках турніру імовірно пройде на початку весни, де об’єднана команда Циркунівської та Липецької ТГ зіграє проти колективу з Дергачівської громади.

Коментарі