Благодійники передали 25 систем очищення води громадам Харківщини (Фото)

25 систем очищення води різної потужності надійшли на Харківщину від французьких благодійників.

Про це 26 жовтня повідомили на офіційній сторінці Facebook Харківської обласної ради.

Отримане обладнання розподілять між підприємствами та закладами Лозівської, Куп’янської, Балаклійської, Красноградської, Роганської та Новопокровської громад.

Допомога стала можливою завдяки співпраці Харківської обласної ради з французьким регіоном Гранд-Ест. Минулого року у Страсбурзі було підписано документ “Заява про наміри партнерства між регіоном Гранд-Ест (Французька Республіка) та Харківською областю (Україна)”.

Відповідно до документа передбачено розвиток прямої співпраці між регіонами, підтримка нових партнерських відносин між інституційними та неінституційними суб’єктами в обох регіонах, реалізація проєктів на основі спільної дорожньої карти.

Харківські рятувальники отримали пожежний автомобіль від тайських колег (Фото)

Це вже не перша допомога від регіону Гранд-Ест. За результатами домовленостей 28 липня 2023 року до Харківської області від Гранд-Есту надійшла гуманітарна допомога – 20 генераторів потужністю від 1 до 3 кВт для приватних домогосподарств Дворічанської селищної громади.

Призначення отриманих систем очищення води – забезпечення населення питною водою в умовах воєнного стану та після його завершення.

Коментарі