ДБР завершило розслідування щодо правоохоронців з Харківщини, які вимагали гроші в наркозалежних

ДБР завершило розслідування щодо правоохоронців з Харківщини, які у складі організованої злочинної групи вибивали гроші в наркозалежних.

За даними слідства, колишній працівник правоохоронного органу створив та очолив злочинне угруповання, до якого залучив одинадцятьох чинних правоохоронців. Вони робили засідки на своїх жертв біля аптек та так званих закладок, де продавали наркотики. Після того, як клієнти забирали «товар», правоохоронці їх затримували та вимагали гроші за не притягнення до кримінальної відповідальності.

У випадку відсутності грошей з собою, людей везли до їх домівок або змушували телефонувати родичам та просити про фінансову допомогу. Процесуальних документів під час таких затримань фігуранти не складали, а іноді навіть катували «затриманих».

Харків’янину загрожує до семи років за ґратами за вирощування конопель

Слідством задокументовано 24 таких злочинних епізоди.

Організатор та двоє його спільників обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди, вимаганні передачі чужого майна з погрозою насильства та катуванні. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування щодо 9 інших фігурантів виділене в окреме кримінальне провадження, яке наразі триває.

Коментарі