“Де ваш націоналіст?”: стало відомо, що письменника викрадали двічі

У Харкові попрощалися з Володимиром Вакуленком, дитячим письменником, убитим під час окупації Ізюмського району. Вакуленко провели в останню дорогу його 14-річний син Віталій і вітчим.

Про це у своєму репортажі розповів “Об’єктив”.

Присутній на церемонії прощання вітчим письменника Василь Ігнатенко розповів, що окупанти двічі затримували письменника за проукраїнську позицію: 22 березня вони вперше схопили Володимира, проте відпустили, а через два дні забрали вдруге. Чоловік упевнений, що, на письменника зробили наводку місцеві колаборанти.

Володимир Вакуленко-учасник Революції Гідності, літературний діяч, відзначений низкою нагород, лауреат Міжнародного конкурсу «Коронація слова». Колеги та односельці з теплом відгукуються про загиблого письменника, відзначаючи його щирість, доброту, прямоту та принциповість. Крім того, зазначили, що Вакуленко не любив росіян і стверджував, що Росія — Це наш перший ворог.

Прощання з Володимиром Вакуленком, убитим російськими військовими (Фото)

Зі слів вітчима, у письменника була можливість виїхати з Харкова — фактично з самого початку повномасштабного вторгнення рідні намагалися вивезти Володимира з сином на Львівщину, але чоловік відмовився.

Коли Вакуленка забрали безповоротно, батьки шукали його більше півроку, але потім стало відомо, що його вбили окупанти. Це підтвердила експертиза ДНК — серед жертв російської агресії в масовому похованні в Ізюмі були знайдені останки Володимира Вакуленка.

У письменника залишився неповнолітній син, який має інвалідність і потребує допомоги.

Коментарі