Допомагали ворогові підтримувати залізничне сполучення з рф: на Харківщині затримали колишніх співробітників Укрзалізниці

Служба безпеки викрила двох колишніх керівників структурного підрозділу Південної залізниці на співпраці з ворогом.

Вони керували стратегічно важливим залізничним вузлом у Куп’янську, через який окупанти вивозили українське зерно та керували рухом російських ешелонів з військовою технікою та боєприпасами.

Впроваджувала російські стандарти освіти: директору ліцею в Куп’янську вручили підозру

За даними слідства, двоє колишніх посадовців місцевого підрозділу Укрзалізниці, на початку повномасштабного вторгнення перейшли на бік агресора та приєдналися до лав окупаційної адміністрації. Там їх призначили керівниками “служби експлуатації залізниць Куп’янська”.

На цих “посадах” колаборанти підтримували залізничне сполучення з країною-агресором та стежили за ефективним використанням рухомого складу в інтересах окупантів.

Змінився керівник Харківської митниці

Після звільнення міста співробітники СБУ затримали одного з фігурантів. Іншого, найімовірніше, оголосять у розшук, оскільки на початку деокупації він втік до рф, де зараз переховується від правосуддя.

Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України все ще ведуться.

Коментарі