Харків’янина судитимуть за поширення фейків про ЗСУ та виправдання агресії рф

Київська окружна прокуратура м. Харкова направила до суду обвинувальний акт щодо 58-річного чоловіка, який у соціальній мережі «Facebook» поширював матеріали, що виправдовують агресію російської федерації проти України.

За даними слідства, чоловік на власній сторінці активно підтримував наративи російської пропаганди. Він репостив дописи з російських джерел, зокрема, відеозапис із зображенням російського фейкового відео, де нібито військовослужбовці Збройних сил України тероризують матір з дитиною, а також спілкування журналіста з представником Української православної церкви Московського патріархату, на якому останній стверджує, що українці воюють з Богом.

Священника з Херсона судитимуть за торгівлю вогнепальною зброєю

Крім того, чоловік активно коментував дописи та писав про те, що він впевнений, що Збройні сили України обстрілюють житлові квартали м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування проводив СВ ХРУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області. 

Коментарі