Харківщина готується до можливого спалаху кору: наявність вакцин (Відео)

Згідно з прогнозами на 2023 рік, в Україні передбачається спалах кору, який є одним з найбільш заразних захворювань у світі. За статистикою, з десяти людей, які контактували з хворим, дев’ять можуть заразитися.

На Харківщину надійшло 7370 доз вакцини проти кору, краснухи та паротиту (КПК). З них 1300 доз залишилося в запасі. Цю інформацію було оголошено під час брифінгу, який відбувся 19 липня з нагоди початку кампанії щодо вакцинації проти кору.

Максим Фокін, виконуючий обов’язки завідувача відділення імунопрофілактики управління епідеміологічного нагляду (спостереження) ДУ “Харківський ОЦКПХ МОЗ”, зазначив:

“На сьогодні в Харківську область вже наприкінці минулого тижня надійшло 7370 доз вакцини КПК. Я думаю що завтра-післязавтра ми вже почнемо розвозити цю вакцину в заклади охорони здоров’я. Вона має туди потрапити. Також в залишках на сьогодні в закладах охорони здоров’я є ще 1300 майже доз вакцини КПК, яку вони також можуть використовувати. Під час щеплення вакциною КПК можуть також бути проведені за згодою батьків щеплення і від інших інфекційних захворювань. Це нормальна світова практика. У Всесвітньої організації охорони здоров’я є такі рекомендації щодо того, щоб дитину не водити в лікувальний заклад кожного разу на окремі щеплення, їй можна зробити щеплення одноразово декількома вакцинами”.

Головний санлікар підтвердив: холери на підтоплених територіях немає

Коментарі