Харківська ОВА встановлює 65 захисних споруд модульного типу для захисту населення від обстрілів (Фото, Відео)

У Харківській області триває облаштування захисних споруд модульного типу. Наразі вже встановлено 11 таких споруд, а в планах – ще 54.

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, захисні споруди будуть розташовані біля багатоповерхових будівель, які не мають підвальних приміщень, а також поблизу автовокзалів, ринків, торговельних центрів, ЦНАПів та в інших місцях великого скупчення людей.

«Наша мета – гарантувати безпеку для населення. Тому одне з першочергових завдань наразі – облаштування споруд цивільного захисту. На сьогодні вже встановлено 11 таких споруд у Харківській області, це лише початок роботи», – зазначив Олег Синєгубов.

Вартість однієї швидкоспоруджуваної захисної споруди становить 1,9 мільйона гривень. У межах Програми територіальної оборони Харківської області на 2022-2023 роки 70% фінансування відбувається коштом місцевих бюджетів, а 30% – обласного бюджету.

Швидка допомога та три автомобілі застрягли в заметах на Харківщині через сильний снігопад

Окрім Харкова, захисні споруди будуть встановлені в Ізюмському, Куп’янському, Чугуївському, Харківському районах та Золочівській громаді Богодухівського району. Також їх облаштують в Великобурлуцькій, Куп’янській, Вільхуватській, Кіндрашівській, Шевченківській громадах. Окрім того, у межах Програми забезпечать захисними спорудами Чугуївську, Старосалтівську, Чкаловську, Вовчанську громади Чугуївського району. Ще 5 громад Харківського району потрапили до цього переліку: Дергачівська, Липецька, Малоданилівська, Роганська, Циркунівська.

Коментарі