Харків’янин в образі діда знімається в рекламі і мріє зіграти постарілого Джокера

Віктор Столяренко більш відомий під ніком Dedbodr. До своїх 56-ти років харизматичний бородань здобув славу професіонала в модельному бізнесі завдяки вмінню миттєво вживатися в роль і демонструвати потрібні емоції на знімальному майданчику. Newsroom поспілкувався з актором і дізнався про тонкощі незвичайної професії і секрети сучасного шоу-бізнесу.

До “сходження на подіум” Віктор багато років займався фотографією – знімав панорами міст і пам’яток для відомої американської корпорації, подорожуючи по всьому світу.

“Свого часу я був першим і єдиним сертифікованим фотографом в Україні, який створював панорамні знімки для Google. Це була цікава і високооплачувана робота. Але вона мені набридла. В якийсь момент я раптом усвідомив, що починаю” жиріти “. Чи не буквально , а ментально. в черговий раз приїжджаючи в якусь екзотичну країну я перестав захоплюватися красою: пейзажами, морем, заходами. І злякався цього. Взяв перерву. І приблизно в цей час мене стали все активніше запрошувати на зйомки в якості моделі. Думаю, багато в чому завдяки моїй зовнішності “, – згадує Віктор.

screenshot_13.jpg

На думку чоловіка, однією з головних його “фішок” в моделинга є велика густа борода. При цьому Dedbodr неохоче розповідає про те, коли вона з’явилася і яких зусиль коштує догляд за нею.

“Я трохи втомився від розпитувань з приводу моєї зовнішності. Мені пощастило, вона у мене універсальна для моделинга – зріст 185 сантиметрів, гармонійна статура, правильні риси обличчя, рухлива міміка. І борода. Її я ношу з самого народження і, здається, ще в утробі лоскотав нею свою матір, – віджартовується Віктор – Все це, безумовно, сприяло кар’єрі актора. Також я добре знаю, чого від мене хоче людина, що перебуває по той бік об’єктива, адже сам багато років професійно займався фотографією “, – розповідає Віктор.

screenshot_6.jpg

Більшість зйомок приходить в Києві. У столиці діє кілька великих професійних продакшн-студій, які створюють проекти в основному для зарубіжних замовників.

“Я максимально невибагливий і практично всеїдний. Рекламувати можу все, крім заборонених законом товарів і послуг. За роки в моделинга мені доводилося співпрацювати як з великими європейськими та американськими корпораціями, так і місцевими харківськими замовниками. При цьому я постійно знімаюся для стоків. Без курйозів не обходиться. Неодноразово зустрічав своє фото на обкладинках журналів, на заставках відеороликів в YouTube і навіть на обкладинках книг. Один із зарубіжних письменників купив моє зображення і використовував його в якості фотографії автора, вважаючи за краще приховати своє справжнє обличчя. у цьому немає нічого протизаконного, адже я, як модель, підписую реліз і підтверджую свою згоду на продаж моїх знімків “, – розповідає Віктор.

screenshot_3.jpg

За словами харків’янина, у нього немає райдера. При цьому чоловік завжди просить замовників виконати два побажання: місце біля вікна в поїзді і пара прогулянкових днів в місті, якщо зйомка за кордоном.

“Велика частина знімального часу проходить в очікуванні. Це можуть бути годинник. Безпосередньо моя робота може тривати всього 20 хвилин. Режисер або фотограф дає завдання і я її виконую часто з першого дубля. Наявність ефектною бороди і харизми – великий плюс, але професіоналізм ніхто не відміняв. в індустрії реклами, як і в багатьох інших, цінується оперативність і точність. Коли режисер каже “Дай мені середню посмішку і 30% імпровізації” я намагаюся дати саме те, що від мене хочуть і найчастіше потрапляю в точку. Можу сказати, що багато в чому саме за це мені і платять. на роль можуть претендувати десятки акторів з бездоганною бородою і “на стилі”, але впоратися з поставленим завданням можуть одиниці, а вразити енергетикою та харизмою – тільки я “, – іронізує харків’янин.

screenshot_12.jpg

Dedbodr – рідкісний гість богемних вечірок і гучних столичних або харківських нічних клубів. Замість цього чоловік віддає перевагу дозвілля на природі, подалі від міської суєти. Між зйомками Віктору доводиться стежити за своєю зовнішністю – відвідувати барбершоп і займатися спортом.

screenshot_1_0.jpg

“Я тренуюся шість разів на тиждень. Три заняття – кікбоксинг і стільки ж – вправи для розвитку дрібної моторики. Друге дається складніше. Це дуже виснажлива в фізичному плані робота. Ще дуже люблю їздити на велосипеді і кілька разів в тиждень” даю “по 30 -40 кілометрів. Намагаюся стежити за своєю вагою, але в першу чергу тому що це хвилює мене самого, а вже потім – заради моделинга “, – ділиться Віктор.

screenshot_4.jpg

Пандемія кардинально вплинула на модельний бізнес у всьому світі. Після введення обмежень майже всі закордонні клієнти скасували або заморозили замовлення. Це зіграло на руку столичним продакшн-студіям, оскільки в Україні карантин м’якше, ніж в інших країнах.

“Сьогодні величезна частина світової реклами проводиться в Києві. У столиці можна зустрітися масу харків’ян – це освітлювачі, гримери, візажисти, оператори, фотографи, костюмери, сценаристи. Шалено талановиті хлопці, які роблять свою роботу на найвищому рівні. На жаль Харків в цьому плані сильно програє Києву. Тут дуже рідко реалізуються великі рекламні проекти. На мій погляд, так відбувається через місцевого менталітету – часто замовник втручається в робочий процес і відволікає професіоналів. Ну і концентрація грошей дещо інша – в столиці бюджети інші. Сподіваюся, ця ситуація незабаром зміниться “, – розповідає Віктор.

screenshot_17.jpg

Про гроші і про свою родину Dedbodr говорить неохоче. На питання про те, скільки в середньому коштує один знімальний день, відповідає з іронією.

“Я унікальний в своєму роді і часто опиняюся в центрі уваги. В тому числі жіночого. Зрозуміло, таке не може сподобатися супутниці. Тому я вільний. У мене є дочка, вона професійно займається музикою і робить великі успіхи в цій сфері. Я люблю і вмію робити якісно свою роботу. Сьогодні можу дозволити собі відмовлятися від нецікавих замовлень, але в той же час з радістю погоджуся зніматися безкоштовно, якщо проект мені дуже сподобається своєю сміливістю і неординарністю. Точно знаю, що не стану грати роль старезного дідуся, адже мені набагато ближче роль постарілого Джокера “, – підсумував Dedbodr.

Фото: Instagram / Dedbodr

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі