Йдемо на схід: що в Харкові пробувати в закладах з азіатською кухнею

Тренд на кафе з кухнею різних країн Азії не вщух, а тільки набирає обертів. Newsroom зібрав заклади, які відкрилися за останній час. Ми розповідаємо, що там спробувати, крім вже традиційних рамена та фо бо.

SiThai
Вулиця Ромена Роллана, 12

Найперший і новий в списку — азіатський ресторан з відкритою кухнею. Меню читається складно, хоча позицій не так багато, а інтер’єр застарів на пару років. Але дим сами з качкою тут красиві та смачні (150 гривень), а суп з манго запам’ятається рецепторам надовго (120 гривень).

LadyBoy
Вулиця Мироносицька, 15

Молоді хлопці з крутим інтер’єром та концептуальними вечірками намагаються розвіяти флер закладів, які були в цьому приміщенні раніше. Меню теж класне — пані пурі (50-70 гривень), суп кау сой (260 гривень) та три види каррі (130-160 гривень).

Roll Club Asian
Площа Конституції, 18

Після чергової зміни курсу тут роблять акцент на вуличну азіатську кухню, щоденні коктейлі та молоду аудиторію. Спробуйте деревні гриби з соєю (50 гривень), суп кимчи (150 гривень) та жовтий удон (135 гривень) — або замовте їх доставку на знаменитому тук-туку.

ToYeRamen
Вулиця Квітки-Основ’яненка, 4/6
Колись це була перша раменна в місті, і навколо її неонових вікон збиралися натовпи. Локдаун вони переживали складно, багато разів змінювали меню, але воно все ще залишається актуальним та може дивувати — спробуйте веганський кімбап (84 гривень) та рамен з креветками (143 гривень).

ZaNoodle
Сумський ринок

Ще один заклад, який пережив всі локдауни та навіть був до них повністю готовий. Адже спочатку zanoodle продавали навіть не їжу, а мікс продуктів для домашнього приготування рамена з доставкою додому. Потім вони розширили меню і чекають всіх на другому поверсі Сумського ринку на ситний обід з супом бан том (165 гривень) та локшиною бо лук лак з устричним соусом (135 гривень).

GAGA
Проспект Гагаріна, 1

“Кращий фо на районі” — і тут важко не погодитися, враховуючи, що місце знаходиться далеко від жвавих вулиць. І якщо ви живете поруч, чому б не вийти на сніданок? Якщо фо бо з ранку в стилі в’єтнамців вам не до душі, вибирайте хунь туня (110 гривень) та знаменитий рисовий пудинг у вигляді Кім Чен Іна (65 гривень).

First Time Korean Food
Проспект Науки, 46

Перша корейська їжа в місті з’явилася в безпечному місці — на фуд-корті новенького бізнес-центру Diamond City. І з першого ж дня роботи цікава аудиторія активно пробувала та постила в сторіс традиційний рамен в різних варіантах з кімчі, яйцем, сиром або морепродуктами. Але ми радимо піти далі та спробувати рисові палички токпоккі (150 гривень) та чапче — локшину з батату з овочами (170 гривень).

CHOO izakaya
Вулиця Тринклера, 2

Новий формат азіатського гастробару на кожен день в місті зайшов — навіть без привабливою літнього майданчика тут часто повна посадка. Роли подають на сучасний манер — в море зелені з цитрусами, а ще роблять акцент на raw страви, тобто тартари та севіче. Ми рекомендуємо не тільки їх, але і філе сибаса в соусі Чилі-лайм (225 гривень) плюс крем-брюле з сиром на десерт (95 гривень).

А ще недавно в місті відкрився ще один ізакайя бар від мережі Bulldozer Group, яка широко представлена в Києві та Одесі. У Харкові Virgin Izakaya з’явився в ТРЦ Нікольський. Також цієї зими відкрився MAO — перший в місті повноцінний заклад з домашньою китайською кухнею, а ще іронічними рекламними відео та інтер’єром від balbek bureau з використанням переробленого пластику.

Коментарі