На Харківщині підірвався трактор, призначений для розмінування полів

Сьогодні, 13 серпня, о 10:06, отримано інформацію від телефонної лінії “101” про вибух, який стався поблизу села Явірське Донецької громади Ізюмського району. Трактор, адаптований для розмінування сільськогосподарських угідь, підірвався на вибухонебезпечному предметі.

Завдяки використанню дистанційного керування вдались уникнути жертв та поранених. В результаті вибуху було пошкоджено лише технічні засоби. Пожежі не виникло, тому підрозділи ДСНС не залучались.

Нині Україна, внаслідок агресії росії, є самою замінованою країною у світі. Тому нехтування правилами безпеки може мати непоправні наслідки. Лише протягом останньої доби піротехнічні підрозділи ДСНС виявили, вилучили та знешкодили 286 вибухонебезпечних предметів. З початку війни загалом було усунуто 421 тис. 172 одиниці вибухонебезпечних матеріалів та 2 тис. 892 кг вибухових речовин, включаючи 3 тис. 77 одиниць авіаційних бомб.

У Руській Лозовій чоловіка госпіталізували після детонації невстановленого вибухового пристрою

Запам’ятайте, наразі необхідно утриматися від руху по невідомих або неперевірених земельних дорогах. Уникайте контакту з будь-якими підозрілими або незнайомими предметами. Не відвідуйте ліси, поля, річкові долини та інші відкриті місця, особливо ті, які були зонами бойових дій або під окупацією ворожих сил.

У разі виявлення підозрілого предмета, негайно повідомте про це ДСНС або Національну поліцію за номерами телефонів “101”, “102” або “112”.

Коментарі