На Харківщині змінюються правила продажу ліків: що потрібно знати пацієнтам

З 30 березня на Харківщині вступають в дію нові правила продажу ліків, за якими певні препарати можна буде придбати лише за електронним або паперовим рецептом.

Про це повідомляє пресцентр Харківської обласної військової адміністрації.

Нововведення не стосується населених пунктів, де ведуться бойові дії. Перелік таких населених пунктів затверджено Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. З ним можна ознайомитись за цим посиланням.

Згідно з новими правилами, більш ніж половина препаратів, а саме антибіотики, протисудомні засоби, гормональні препарати, ліки для лікування артеріального тиску, серцевих хвороб та багато інших, будуть продаватися лише за рецептом. Рецепт можна отримати за медичними показниками у профільних лікарів, а також перевірити, чи є потрібний препарат рецептурним, можна на сайті Державного реєстру лікарських засобів.

Департамент охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації закликає всіх пацієнтів у разі відсутності декларації звернутися до найближчої поліклініки для реєстрації в Електронній системі охорони здоров’я. Крім того, в кожній лікарні є гуманітарні ліки, які лікарі видають пацієнтам безкоштовно.

Коментарі