НАЗК розслідує можливу корупцію в харківській мерії: свекруха посадовиці купила автомобіль та квартиру на 1,6 млн грн

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розслідує можливу корупцію в харківській мерії.

“Під час моніторингу способу життя встановлено, що її 83-річна свекруха придбала автомобіль та квартиру за понад 1,6 млн грн, не маючи на це відповідних законних доходів. Крім того, НАЗК встановило, що всі видатки, пов’язані з оформленням квартири та подальшим її утриманням, здійснювались саме посадовицею та її чоловіком.” — сказано у повідомленні НАЗК.

Корпоративні права “Київстару” та “Хелсі” заарештовані судом у справі Фрідмана, Авена та Косогова

Спеціалісти встановили, що родичка посадовиці не мала достатніх законних доходів для таких покупок. Крім того, всі витрати, пов’язані з цими покупками, здійснювалися заступницею директора та її чоловіком.

“Матеріали моніторингу способу життя стосовно заступниці директора департаменту Харківської міськради передано до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) для вирішення питання щодо звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави за ст. 290 Цивільного процесуального кодексу України.” — йдеться у повідомленні на офіційному сайті агентства.

Місцеве видання “Думка” з посиланням на власні джерела повідомило, що чиновницею, про яку йдеться у повідомленні НАЗК, може бути заступниця директора департаменту реєстрації Харківської міськради Юлія Богданюк.

Коментарі