Обікрав військових на 900 тисяч гривень: у Харкові правоохоронці викрили шахрая (Фото)

На Харківщині працівники поліції викрили шахрая, який обікрав військових на 900 тисяч гривень.

З початку року до районного відділу поліції звернулося 10 військовослужбовців, які постраждали від рук шахрая. Вони повідомили, що заплатили за неіснуючі автомобілі, які зловмисник нібито продавав для потреб ЗСУ.

Працівники сектору кримінальної поліції районного відділу поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 31-річний мешканець міста Лозова, раніше судимий за вчинення майнових злочинів.

Зловмисники завдали мільйонні збитки бюджету Харкова через фіктивні закупівлі ПЗ для безпілотників: СБУ розслідує справу

В ході досудового розслідування встановлено, що чоловік діяв не один. Він розміщував в мережі Інтернет оголошення про продаж неіснуючих автомобілів. А його спільник домовлявся в телефонній розмові з покупцями про продаж авто та повідомляв про необхідність внесення передплати. Після отримання грошових коштів зловмисник переставав виходити на зв’язок.

22 вересня працівники поліції провели санкціонований обшук за місцем мешкання 31-річного чоловіка, в ході якого виявили та вилучили докази його протиправної діяльності.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

На даний час встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Коментарі