Перебої зі зв’язком у Харкові: в області працюють всього 16% станцій

Через знеструмлення станцій мобільних операторів у Харкові спостерігаються проблеми зі зв’язком. Харків’яни відзначають, що мережі або немає зовсім, або працюють поодинокі оператори тільки в певних районах міста.

Спікер Держспецзв’язку Володимир Кондрашов повідомив, що станом на ранок 24 листопада в Харківській області працювали тільки 16,4% базових станцій мобільного зв’язку. Також він зазначив, що на Харківщині якість мобільного зв’язку в нинішніх умовах сильно погіршилася через блекаут. За об’єктивними оцінками ситуація одна з найгірших в країні: гірше тільки в Миколаївській області, де працює менше ніж 10% станцій, а також в Кіровоградській та Полтавській, де працює близько 15% станцій.

У Кременчуці знесли бюст Пушкіна (Відео)

В цілому по Україні до ранку працювали приблизно 44% базових станцій зв’язку.

Представник Держспецзв’язку нагадав, що зараз доступний до використання національний роумінг, а також вибір мереж інших українських операторів. Щоб підключитися до іншого оператора, в налаштуваннях смартфона потрібно відключити автоматичний вибір мережі та зареєструватися в тій мережі, яка доступна на цей момент.

Нижче представлена коротка інструкція по підключенню доступного оператора зв’язку.

Коментарі