Під виглядом “Клубу спортивного покеру”: СБУ та БЕБ викрили мережу підпільних гральних закладів (Фото, Відео)

Правоохоронці ліквідували мережу підпільних гральних закладів, яка діяла під виглядом клубів спортивного покеру. У Києві, Харкові та Одесі проведено обшуки, під час яких вилучено готівку, майно та обладнання на суму понад 5,3 млн грн.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру чотирьом особам, які організували діяльність мережі. Їм інкриміновано незаконну діяльність з організації або проведення азартних ігор та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом.

За даними слідства, група осіб під виглядом діяльності клубів спортивного покеру проводила азартні ігри – кеш-гру в покер за кошти учасників гри. У ході гри адміністрація закладу відраховувала з гравців від кожного «банку» комісію на користь грального закладу з метою отримання прибутку від проведення азартної гри.

Незаконна діяльність прикривалася документами дозвільного характеру, виданими громадською організацією, яка має відношення до спортивного покеру.

БЕБ викрило у Києві мережу підпільних казино на 10 мільйонів гривень (Фото, Відео)

У липні 2023 року правоохоронці вже проводили обшуки у згаданій мережі покер-клубів. Тоді було вилучено близько 4 млн грн готівкою в еквіваленті, чорнову бухгалтерію, комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні телефони фігурантів, 40 столів для гри в покер тощо. Однак після обшуків фігуранти кримінального провадження закупили нове обладнання та продовжили надавати послуги з нелегальних азартних ігор.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Коментарі