Поліцейські Харкова зафіксували факт домашнього насильства та антисанітарних умов у багатодітній сім’ї

8 жовтня, медичний персонал швидкої допомоги звернувся до Харківського Регіонального Управління Поліції № 1 із повідомленням про випадок домашнього насильства у багатодітній родині. Поліція негайно реагувала на виклик та виїхала на місце події.

У цьому випадку між 39-річним чоловіком та його дружиною стався конфлікт. Чоловік погрожував жінці фізичною розправою в присутності трьох неповнолітніх дітей у віці 9, 10 та 14 років. Ця ситуація спричинила психологічний стрес у старшої дівчинки, тому батьки звернулися за медичною допомогою.

Поліцейські склали 4 адміністративні протоколи щодо порушника за статтею 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання заборонного припису або неповідомлення про місце перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки діти стали свідками домашнього насильства.

Чоловіка з Ізюмського району підозрюють у домашньому насильстві щодо 71-річної матері

11 жовтня поліцейські сектору протидії домашньому насильству разом із колегами з сектору ювенальної превенції, а також соціальними службами, службами у справах дітей, представниками закладів охорони здоров’я та управління освіти відвідали сім’ю з метою проведення профілактичної роботи, помітили антисанітарні умови у квартирі та виявили, що діти були занедбані та голодні.

Щодо батьків було складено 3 адміністративні протоколи за статтею 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Коментарі