Поліцейські вилучили дітей з родини, де мати вела асоціальний спосіб життя

Поліцейські та соціальні працівники вилучили з родини у Харкові двох неповнолітніх дітей, оскільки їхня мати вела асоціальний спосіб життя та ухилялася від виконання батьківських обов’язків.

Як повідомили в відділі комунікації поліції Харківської області, 10 січня працівники сектору ювенальної превенції Харківського районного управління поліції № 1 спільно зі спеціалістами служби у справах дітей по Слобідському району відвідали родину, в якій раніше батьки ухилялися від виконання своїх батьківських обов’язків.

В ході перевірки умов проживання правоохоронці виявили, що у квартирі, де проживала 34-річна мати з двома дітьми, панували антисанітарні умови. Одна дитина мала неохайний вигляд та була у хворобливому стані. Неповнолітні не були забезпечені повноцінним харчуванням, що свідчило про те, що жінка не займалася догляданням та розвитком дітей.

Внаслідок ракетного удару по Харкову значно пошкоджено кампус НТУ «ХПІ» (Фото)

Раніше з матір’ю працівники поліції та спеціалісти служби у справах дітей неодноразово проводили профілактичну роботу, однак жінка продовжувала ігнорувати рекомендації та вимоги щодо виконання своїх батьківських обов’язків.

За рішенням поліції та служби у справах дітей, діти були вилучені з родини та передані під опіку держави.

Вирішується питання про притягнення матері до адміністративної відповідальності за не виконання своїх батьківських обов’язків.

Коментарі