Правоохоронці викрили ще трьох членів злочинної групи, відповідальних за розбійні напади на Харківщині

У серпні цього року, за даними слідства, 25-річний харків’янин разом з іншим учасником злочинної групи вночі проникли у квартиру чоловіка по пр. Ювілейному в Харкові. Зловмисники погрожували вогнепальною зброєю та вимагали у господаря гроші та Ювелірні цінності. Обшукавши квартиру і нічого не виявивши вони побили господаря, залякуючи пострілами з пістолета в повітря. Не отримавши бажаного, зловмисники викрали чоловіка, зв’язали та вивезли в лісосмугу, де продовжили бити, простріливши йому дві ноги.

Одного зі злочинців правоохоронці затримали у вересні.

Вбивство під час окупації: слідство оголосило підозру чоловікові, який до смерті побив свого знайомого

Ще двоє підозрюваних у вересні цього року проникли у двір приватного будинку чоловіка в с. Підсереднє Великобурлуцького району. Побивши господаря будинку вони заволоділи грошима на загальну суму майже 115 тисяч гривень у національній та іноземній валюті.

16 вересня інші члени цієї ж злочинної групи проникли до складських приміщень у м.Харкові. На жаль, в приміщенні знаходився чоловік. Під виглядом правоохоронців, погрожуючи застосуванням вогнепальної автоматичної зброї, злочинці побили чоловіка та забрали гроші, ювелірні прикраси та документи. Але далеко втекти їм не вдалося: їх затримали правоохоронці — шістьох зловмисників у порядку ст. 208 КПК України, чотирьох з них — за ч. 4 ст. 187 КК України. Двоє інших підозрюються у незаконному придбанні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Зараз всі підозрювані перебувають під вартою.

Процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури трьом членам злочинної групи повідомлено про підозру за фактом розбою, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану та поєднаного з проникнення житла (ч. 4 ст. 187 КК України). 25-річному харків’янину повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі, вчиненому з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, із застосуванням зброї (ч. 2 ст. 146 КК України).

Коментарі